Matt Matras Review

Lees onze kritische review van de Matt Sleeps matras.

Review Matt matras



Review Matt Matras - Samenvatting

Met uitzondering van de tencel-visco toplaag bestaat de Matt matras volledig uit synthetische materialen. De kern van de matras bestaat uit 4 schuimlagen en ook de tijkvulling (polyester) is synthetisch. Het gebruik van synthetische materialen kan nadelig zijn voor een aangenaam slaapklimaat. Polyester neemt bijvoorbeeld zeer weinig vocht op[1-4] waardoor het niet geschikt kan zijn voor mensen die veel vocht afgeven.[3] Polyester is ook niet in staat om lucht vast te houden voor warmte-isolatie.[3-5]

We raden aan om de ondersteuning van de Matt matras kritisch te evalueren. De Bezemsteeltest kan een goede waardemeter zijn om na te gaan of je de juiste ondersteuning krijgt.

Ongeacht welke matras je op het oog hebt, controleer altijd je wervelkolompositie. Je wervelkolom moet in zijn natuurlijke positie ondersteund worden. Dit is een essentiële voorwaarde voor een goede, gezonde nachtrust.[6-9]

Hoe ziet een goede wervelkolompositie er uit?

  •  Je schouders liggen in een verticale rechte lijn.
  •  Je wervelkolom ligt in een horizontale rechte lijn in het verlengde van je bekken.
LEER MEER
goede wervelkolompositie

 

Voordelen Matt Matras:

  • Aanpasbaar comfort
  • Tijk met tencel-viscose mix
  • 120 dagen testservice
  • 10 jaar garantie
  • Traagschuim zorgt voor goede drukverdeling

Nadelen Matt Matras:

  • Uitgezonderd de tijk, volledig synthetisch opgebouwd
  • Polyester heeft een beperkte vochtregulatie
  • 1 hardheid per configuratie

⚠ Evalueer kritisch de ondersteuning van je rug (doe zelf de test)


De Matt matras is een aanpasbaar schuimmatras, gemaakt in samenwerking met studenten van de TU Delft, 3 hotel giganten, 4 grote Europese matras fabrikanten en 260 proefpersonen.

Onze Expertise

Deze review werd samengesteld op basis meer dan 30 jaar praktijk ervaring, de informatie op de Matt Sleeps website en wetenschappelijk onderzoek. We hebben het Matt matras zelf niet uitgeprobeerd. Deze bespreking geeft dus geen oordeel over onze persoonlijke ervaring of het comfort van het matras. Heb je vragen of wil je graag advies van onze fysio's? Contacteer ons via info@quiesco.nl.


Denk jij er ook over na om een Matt matras te kopen?

Hieronder vind je onze uitgebreide, kritische review van de Matt matras.

Productbeschrijving - Matt Original Matras

Type: Combinatie van verschillende (koud)schuimlagen

  • Kern en afdeklagen: Je kunt zelf de lagen draaien.
    • Koudschuim met 2 verschillende hardheden
    • Traagschuim
    • Hypersupport (koudschuim)
    • Hoes/tijk: Tencel-viscose mix met polyestervulling
        • Afritsbaar en wasbaar

      Uitgebreide Review Matt Matras

      Opbouw van de matras

      De matras bestaat uit verschillende lagen die je afhankelijk van je voorkeur kan wisselen. Hieronder meer gedetailleerde info over de lagen.

      Review Matt Matras verschillende koudschuimlagen

      1. Tencel-viscose toplaag en polyester vulling

      De matras heeft een tijk die afgewerkt is met een tencel-viscose mix en gevuld met polyester. De exacte verhouding tencel - viscose is ons niet bekend. Tencel is een natuurlijke houtvezel gewonnen van de eucalyptusboom. Het voordeel van Tencel is dat het zeer goed ventileert.[1-2] Een goede ventilatie is een pluspunt. Zo kan het de nachtelijke transpiratie optimaal worden opgevangen en de temperatuur goed worden geregeld. Zeker als je het snel warm hebt is het een fijne hoes.

      De poylester vulling van de hoes vinden we minder goed. Polyester is een synthetische vezel die weinig vocht opneemt.[1-4] Hierover dadelijk meer.


      2. Hypersupport 4 cm

      De Hypersupport laag is een laag die gemaakt is van koudschuim. Volgens de informatie op de website van Matt Sleeps zorgt deze laag voor de ventilatie, vochtregulatie en ondersteuning. Koudschuim heeft bij sommige een kwalijke reputatie. Het klopt dat er grote verschillen zijn in de kwaliteit tussen goed en minder goed koudschuim. Minder kwalitatief koudschuim geeft weinig ondersteuning en heeft een beperkte veerkracht. Om na te gaan of je de juiste ondersteuning krijgt verwijzen we je naar de Bezemsteeltest.

      Wij zijn meer fan van het natuurlijk materiaal latex, daarover later meer.


      3. Traagschuim laag 4 cm

      Traagschuim wordt veel gebruikt in matrassen. De beste toepassing van traagschuim voor een matras is als toplaag. Traagschuim heeft namelijk een goede drukverdelende werking. Een toplaag van 4 centimeter zoals bij het Matt Sleeps matras is voldoende om de druk goed te verdelen.

      Toch heeft traagschuim enkele nadelen ten opzichte van het natuurlijke alternatief: latex. Traagschuim is druk- en temperatuurgevoelig, en ventileert minder goed.[11,13]

      Het eerste nadeel is dat traagschuim drukgevoelig is. Bij matrassen die rekenen op de ondersteuning van de traagschuim laag zie je vaak dat de ruggengraat niet in zijn natuurlijke positie ondersteund wordt. Het typisch beeld is dat het bekken zwaar is, dit zakt weg in het matras, terwijl de lichtere schouders juist hoger blijven. Niet goed voor je ruggengraat.

      Hierdoor krijg je een hangmat-effect:

      ❌ 

      Door het TRAAGSCHUIM zakken zwaardere delen van het lichaam verder in (drukgevoeligheid). Hierdoor geeft het materiaal te weinig steun aan de zwaardere romp terwijl het hoofd en de benen te hoog blijven (hangmat-effect).

       

      Het Matt Sleep matras rekent op zijn 2 koudschuimlagen voor de ondersteuning. De traagschuim toplaag heeft als belangrijkste functie om het gewicht gelijkmatig te verdelen en de drukpunten te verminderen. In tegenstelling tot andere matrassen met meer - of een dikkere - traagschuim laag zal een 4 cm traagschuim toplaag waarschijnlijk niet leiden tot het hangmat-effect.  

      Ten tweede is traagschuim temperatuurgevoelig. Zo kan traagschuim harder aanvoelen als het fris is in de slaapkamer en zachter als het warm wordt. Als je direct op traagschuim ligt dan wordt de druk redelijk goed verdeeld. Maar als je er één of meerdere lagen overheen legt, bereikt jouw lichaamstemperatuur amper de traagschuimlaag. De traagschuim zal dus maar beperkt werken als je ze afdekt met andere lagen.

      Tenslotte, traagschuim ventileert minder goed dan latex. Hierdoor kan een traagschuim matras klam aanvoelen na een tijd erop te liggen, omdat de warmteregulatie minder goed is met als gevolg zweten. Je zweet kan niet goed weg door de slechte vochtafvoer van traagschuim.


      4. Koudschuim zacht en 5. Koudschuim hard

      Beide lagen van koudschuim zijn 8 cm. Deze lagen verschillen in hardheid maar de eigenschappen zijn hetzelfde. Koudschuim is traditioneel een goedkoop materiaal en dat is toch een belangrijk voordeel. Koudschuim matrassen behoren tot het goedkoopste type matrassen. De prijs van een koudschuim matras is afhankelijk van de densiteiten die gebruikt worden. De Matt Sleeps matras heeft een gemiddelde densiteit van SG40. Koudschuim matrassen variëren ongeveer tussen de SG20 en SG65.

      De synthetische eigenschappen zorgen voor een redelijke vochtregulatie, maar de ondersteuning is afhankelijk van de mate waarin de densiteit van de verschillende comfort- en steunzones in het matras zijn afgesteld op de specifieke lichaamsbouw. Of de koudschuimlagen in het Matt Sleeps matras jouw specifieke lichaamsbouw - en ruggengraat - goed ondersteunen is te controleren aan de hand van de Bezemsteeltest.

      "Matt - het aanpasbaar matras" - De combinatie van de lagen

      Het matras kun je aanpassen naar je eigen voorkeur. Dit klinkt super, maar er is ook een keerzijde van de medaille. Elke laag heeft specifieke eigenschappen, maar het effect kan verminderen als je de laag naar beneden brengt. De lagen erboven zorgen er voor dat de eigenschappen niet meer volledig tot uiting komen. Je moet dus compromissen sluiten terwijl je eigenlijk gewoon een matras wil dat alle voordelige eigenschappen tegelijkertijd bezit!

      Bijvoorbeeld: één functie van de hypersupport laag is ventilatie. Als je deze laag niet bovenaan legt vervalt het effect van deze laag. En dat geldt voor elke eigenschap van elke individuele laag. Er is wel degelijk een reden waarom goede matrassen een specifieke progressieve opbouw hebben. Je kan het Matt matras aanpassen wanneer je wil, maar je hebt het liefst toch gewoon een matras die meteen goed ligt en goed blijft liggen?

      Matt Sleeps Matras Aanpassen

      Bij een aangepaste configuratie met de koudschuim boven de traagschuim en hypersupport laag vermindert het effect van deze lagen.

      Heb je een Matt Sleeps matras en wil je deze aanpassen? Dan raden wij aan om de koudschuimlagen te wisselen. De hypersupport laag (voor de ventilatie) en de traagschuim laag (voor de drukverdeling) blijven best bovenaan het matras. Omdat deze configuratie het meeste voordelen heeft is het ook de standaard configuratie.


      Matt matras rugklachten

      Denk je eraan om een Matt matras te kopen om je rugklachten te verminderen? Wij raden je aan om de Matt matras kritisch te evalueren.

      Terwijl je slaapt moeten je wervelkolom en je spieren herstellen van de dagelijkse belasting. Je tussenwervelschijven moeten ontlast worden zodat ze opnieuw vocht kunnen opnemen en hun elasticiteit herwinnen. Als je slaapt vermindert ook de druk op de facetgewrichten zodat je kraakbeen zich kan herstellen. Ons menselijk lichaam is niet in staat om de wervelkolom actief te controleren terwijl we slapen. Daarom is de juiste combinatie van een matras, matrasbodem en hoofdkussen noodzakelijk [3].

      Het juiste slaapsysteem ondersteunt je wervelkolom in zijn natuurlijke positie [3-6]. Die vergelijkbaar is met je positie terwijl je rechtop staat.

      Hoe ziet een goede wervelkolompositie er uit?

      •  Je schouders liggen in een verticale rechte lijn.
      •  Je wervelkolom ligt in een horizontale rechte lijn in het verlengde van je bekken.
      LEER MEER
      goede wervelkolompositie

      Als je wervelkolom niet op de juiste manier ondersteund wordt raden we het matras niet aan. Zeker niet als je nek- of rugpijn hebt.


      Hoe controleer ik mijn wervelkolompositie?

      Doe de Bezemsteeltest :

      Controleer of je Matt Sleeps matras je de juiste ondersteuning geeft.

      Vraag aan je partner of vriend(in) om een rechte stok ter hoogte van je wervelkolom te houden terwijl jij op je zij ligt.

      Bezemsteeltest Matras

      De BEZEMSTEEL-test is een objectieve manier om na te gaan of je matras, bodem en kussen je gezond ondersteunen.

      De ondersteuning is goed als:

      • Je schouders in een verticale rechte lijn liggen, zoals de borstel van de bezem.
      • Je wervelkolom in een horizontale rechte lijn ligt, zoals de steel van de bezem.

      Word je niet op de juiste manier ondersteund door de Matt matras dan raden we het matras niet aan als je op zoek bent naar een gezonde nachtrust.

      Deze regel geldt trouwens niet alleen voor de Matt matras, maar voor ALLE matrassen. Bovendien wil je niet alleen fysieke klachten zoals rug- en nekpijn verminderen. Je wil klachten ook preventief vermijden. De 'bezemsteeltest' is dus nuttig voor IEDEREEN die een gezonde slaaprust wil.

      Als je nog geen matras gekocht hebt kan deze test ook een belangrijke basis vormen om te beslissen of je de matras wil houden of niet.

       


      Onze Visie
      Eigenschappen Goed Matras

      Onze criteria werden samengesteld door ons team van fysiotherapeuten en ergonomische experten op basis van meer dan 30 jaar ervaring en onderzoek. Heb jij opmerkingen, suggesties of wil je graag ons advies? Contacteer ons via info@quiesco.nl.

      Onze criteria voor een goed matras

      • Aanpassingsvermogen: Het aanpassingsvermogen van de matras is de mate waarin de matras zich aanpast naar jouw specifieke slaaphouding en lichaamsbouw.
      • Ondersteuning: Een correcte ondersteuning van je wervelkolom vormt de basis van een gezonde slaaphouding. Controleer je positie met onze 'bezemsteel'-test.
      • Drukverdeling: Een matras met een goede drukverdeling zorgt voor een goede doorbloeding van huid- en spierweefsel.
      • Elasticiteit: Bewegen in je slaap is zeer belangrijk. Om beweging te stimuleren dient de ondersteuning van de matras stabiel en dynamisch te zijn.
      • Slaapklimaat: Een matras met een goede vocht-evacuerende en isolerende werking zorgt voor een fris en aangenaam slaapklimaat.
      • Hygiëne: Bij een hygiënische matras is de hoes afneembaar en wasbaar.
      • Duurzaamheid: Een matras die twee- of vierzijdig beslaapbaar is heeft een langere levensduur. Ook de ecologische voetafdruk van de matras en CO-2 neutraliteit van de matras is belangrijk.

      Nadelen Matt Matras

      Evalueer kritisch de ondersteuning van je rug

      Omdat je de schuimlagen zelf kan aanpassen is het belangrijk om na te gaan of de combinatie van de schuimlagen je de juiste ondersteuning biedt. Waar de hypersupport- en traagschuimlaag misschien te zacht zijn, zijn de koudschuimlagen (zowel de zachte als harde) mogelijk te hard. Het is maar de vraag of de koudschuim lagen even veerkrachtig zijn als latex? Traagschuim zal dat al zeker niet zijn.

      De belangrijkste voorwaarde om rugklachten te verminderen is dat de matras je een goede, gezonde ondersteuning biedt. 

      Op de website (www.mattsleeps.com) vond je een korte video van een persoon die gaat liggen op het matras.

      Onze fysio's en ergonomen zijn het er over eens dat de lighouding van deze meneer niet optimaal is. Het bekken wordt redelijk goed ondersteunt, maar naarmate je hoger gaat, zie je dat de schouder te weinig geen ruimte krijgt en niet voldoende kan wegzakken.

      Met als gevolg: licht uitstekend schouderblad, de stijgende lijn van de wervelkolom en de afhangende schouder. Alle drie tekens van onjuiste ondersteuning.

      Matt Sleeps meldt ons dat deze persoon minder dan 60 kilo weegt en op de hardste stand van het matras ligt. Matt Sleeps adviseert dit niet. Zij adviseren deze stand bij personen van 85 kilo of meer. QUIESCO® raadt aan om de Bezemsteeltest te doen om je ruggengraat positie te controleren. 

       

      Matras Ondersteuning

      Een voorbeeld van een correcte ondersteuning en minder goede ondersteuning.

      Links onderaan wordt de ruggengraat in zijn natuurlijk, horizontale positie ondersteund. Als je de foto 90° keert dan zie je ook onmiddellijk dat dit zorgt voor een natuurlijke houding. Het lijkt bijna dat deze persoon recht staat. Hij slaapt zoals hij staat: in zijn natuurlijke houding.  

      Bij de persoon in de video van de Matt matras is de ruimte aan de schouder onvoldoende en veel andere mensen zouden deze ruimte ook nodig kunnen hebben.

      Als je matras niet de juiste ondersteuning geeft, kan pijn aan de nek, schouder en rug worden veroorzaakt. Het kan zijn dat jij wél goed ondersteund wordt met het Matt Sleep matras. Daarom is controle van je ruggengraat belangrijk. Hiervoor verwijzen we naar de Bezemsteel-test

      Slaapklimaat

      Ook op dit vlak zien wij nog ruimte voor verbetering van het Matt matras. De toplaag met tencel-viscose mix vinden we een uitstekende keuze. Maar over de polyester vulling zijn we minder enthousiast. Een polyester kan beduidend minder vocht opnemen dan natuurlijke materialen zoals wol of wildzijde.

      Prijs-kwaliteit verhouding

      De nadelen van synthetische materialen werden eerder besproken. Het voordeel van schuimmatrassen zoals Matt Sleeps is een goedkopere prijs. De prijs van de matras ligt in lijn met koudschuim matrassen zoals Emma matras (Emma Original Matras (90x200): €598, Matt Sleeps Matras (90x200): €520). De adviesprijs kan variëren. Net zoals bij Emma zijn er regelmatig grote kortingen die de prijs-kwaliteit verhouding positief beïnvloeden.

      Aanpasbaarheid: voordeel?

      Op het eerste gezicht lijken de verschillende aanpasbare lagen een voordeel. Je kan het zo vaak aanpassen als je wil. Maar als je er langer bij stilstaat, dan is dit helemaal geen voordeel. Het matras zou toch gewoon vanaf dag 1 juist moeten zijn. Natuurlijk moet het matras een paar dagen wennen, maar als je dan gewend bent, dan bevat je matras lagen, die je totaal niet nodig hebt.


      Matt of Quiesco: welke matras is goed voor jou?

      De juiste matras vinden is niet eenvoudig. Het is ook een belangrijke beslissing. Een matras gaat gemiddeld 8 tot 10 jaar mee. Je nachtrust is ook gewoon super belangrijk.

      Wij krijgen regelmatig de vraag: Wat is het verschil tussen het QUIESCO® matras en het Matt Sleeps matras?

      Quiesco matras versus Matt matras

      Het QUIESCO® matras werd samengesteld door ons team van fysio's en ergonomen. Het doel was om een matras te creëren die voor zo veel mogelijk mensen een goede ondersteuning en een aangenaam slaapklimaat biedt.


      Matrastijk

      QUIESCO® : 65% fluweel katoen, 25% viscose en 10% polyester.

      MATT : Tencel-viscose mix.

      De hoes van Matt uit Tencel is goed. Dit natuurlijke materiaal voelt zacht aan en heeft een goede vochtregulerende werking. Deze laag is jammer genoeg wel de enige natuurlijke laag. Alle andere lagen zijn synthetisch.

      De tijk van Quiesco bestaat voor 90% uit natuurlijke materialen: katoen en viscose. Katoen en viscose hebben een goed vocht opnemend vermogen. Waarom zit er nog 10% polyester in de tijk? Om de elasticiteit, stevigheid en de duurzaamheid van de tijk te verhogen wordt er polyester in verwerkt. 

      Tijkvulling

      QUIESCO® : wol en wildzijde (500gr/m²).

      MATT : 100% polyester.

      De Quiesco hoes heeft een zomer- en winterkant. De winterkant is gevuld met 500 gram biowol per vierkante meter. De zomerkant is gevuld met een mix van wol-wildzijde en biowol. Dankzij deze natuurlijke materialen heb je in de zomer altijd een fris en droog slaapklimaat. Terwijl in de winter je lichaamstemperatuur optimaal behouden blijft door de goede isolerende werking.

      Polyester kan bijna geen vocht opnemen en geen warmte vasthouden.[3-5] Het is dan ook niet verwonderlijk dat je sneller zweet bij polyester in vergelijking met katoen.[5]

      Wol heeft in vergelijking met polyester een veel groter vocht-absorberend vermogen en geeft warmte vrij aan de omgeving. Zo krijg je een fris en droog slaapklimaat in de zomer. En behoudt je je lichaamstemperatuur optimaal tijdens de winter dankzij de goede isolerende werking.

      Elasticiteit, vocht-opnemend vermogen en warmte-isolatie van textiel. Figuur uit 'Rust voor je rug' (2017, P. Mannekens).

      Een voordeel van een polyestermatrashoes is dat deze gewassen kan worden op 60 graden. Een nadeel van het niet wassen op 60 graden is dat bacteriën overleven. De wol en wildzijde van de tijk van het QUIESCO zou krimpen en samenklitten als je deze op 60 graden wast. We raden aan om het QUIESCO matras te beschermen met een matrasbeschermer en hoeslaken. Indien er toch iets door deze dubbele beschermlaag op de tijk geraakt dient de matrashoes gereinigd worden in een stomerij.

      Toplaag

      MATT : Hypersupport (koudschuim) en traagschuim.

      QUIESCO® : Natuurlatex (85% natuurlijke - 15% synthetische latex)

      Onder de hoes van de Quiesco matras bevindt zich namelijk een fijn, zacht aanvoelende, goed ventilerende en elastische latex laag. De latex zorgt voor een onmiddellijke aanpassing en ondersteuning aan de contouren van je lichaam, ongeacht je ligpositie.

      Deze latex toplaag wordt geproduceerd door Latexco in België. Deze latex wordt onderworpen aan de strenge richtlijnen van verschillende instituten en certificaten: EuroLATEX, Oeko-Tex.

      Matraskern

      MATT : 7-zones koudschuim.

      QUIESCO® : 7-zones pocketveren kern (500 veren/m²).

      Deze lagen van Matt Sleeps matraskern zijn synthetisch.

      De matras is dan wel aanpasbaar, maar als je de matras gelijkmatig wil beslapen (cfr. het matras regelmatig draaien) dan moet je telkens de hoes openen en alle individuele delen apart omdraaien. Een gemakkelijke draai van het matras is niet mogelijk omdat de matras niet symmetrisch is. Omdat de twee lagen aan elkaar zitten is het ook maar tweezijdig beslaapbaar.

      Bij het Quiesco matras bevindt zich onder de latex de elektroshock geharde stalen pocketverenkern waarvan de draaddiktes bepaald zijn in functie van je lichaamsbouw. De kern gekozen in functie van jouw lichaamsbouw zorgt voor een correcte ondersteuning van je rug terwijl je slaapt.

      Onder de kern van de Quiesco matras bevindt zich opnieuw een latexlaag en de zelfde hoes als aan de bovenkant gevuld met 500 gram biowol per vierkante meter. De matras is dus symmetrisch en vierzijdig beslaapbaar.


      Overzicht vergelijking: Matt - Quiesco matras

        MATT
      Matt Original
      logo Quiesco matras
      Wervelkolompositie I
      Is de matras in zijn standaard progressieve opbouw beschikbaar in verschillende hardheden naargelang je lichaamsbouw?
      nee ja
      Wervelkolompositie II
      Is de matras opgebouwd in 7 symmetrische comfortzones?
      ja ja
      Drukverdeling
      Heeft de matras een drukverdelende toplaag uit natuurlijk materiaal?
      nee ja
      Slaapklimaat I
      Is de tijk gemaakt van natuurlijke materialen?
      ja ja
      Slaapklimaat II
      Is de tijkhoes gevuld met natuurlijk materiaal?
      nee ja
      Beslaapbaar
      Is de matras langs vier kanten beslaapbaar?
      nee ja
      Prijs (90x200) € 495 € 1.169
      matt
      Matt Original
      logo Quiesco matras
      Wervelkolompositie I
      Is de matras in zijn standaard progressieve opbouw beschikbaar in verschillende hardheden naargelang je lichaamsbouw?
      nee ja
      Wervelkolompositie II
      Is de matras opgebouwd in 7 symmetrische comfortzones?
      ja ja
      Drukverdeling
      Heeft de matras een drukverdelende toplaag uit natuurlijk materiaal?
      nee ja
      Slaapklimaat I
      Is de tijk gemaakt van natuurlijke materialen?
      nee ja
      Slaapklimaat II
      Is de tijkhoes gevuld met natuurlijk materiaal?
      nee ja
      Beslaapbaar
      Is de matras langs vier kanten beslaapbaar?
      nee ja
      Prijs (90x200)
      € 495 € 1.169

       

      Besluit:

      Het QUIESCO® matras is in onze optiek een hoogwaardiger dan de Matt matras. De voordelen van het QUIESCO® matras komen weliswaar met een meerprijs. Quiesco is duurder dan Matt.

      Terwijl de Matt matras voornamelijk is opgebouwd uit synthetische materialen, gebruikt Quiesco meer natuurlijke materialen zoals wol, wildzijde, katoen, viscose en een 85% natuurlatex toplaag. De ondersteuning van de Quiesco matras is aangepast naargelang je lichaamsbouw en zorgt voor een natuurlijke, goede ondersteuning van de wervelkolom. Bij zowel het Matt matras als het QUIESCO® matras moet je de Bezemsteeltest doen om de ondersteuning te testen. Qua slaapklimaat kiest het QUIESCO® matras voor superieure materialen.

      Tenslotte ligt de prijs van de Matt matras in lijn met andere koudschuim matras concurrenten. Er zijn regelmatig interessante aanbiedingen die de prijs-kwaliteit positief beinvloeden.



      Ontdek de QUIESCO® Matras

      quiesco matras


      Creëer jouw gezonde slaapplek op basis van de principes van gezond slapen.

      •  De natuurlijke positie van je ruggengraat.
      •  Lage druk op je huid- en spierweefsel.
      •  Beweging in je slaap en overdag.
      •  Optimaal slaapklimaat.

      Lees meer

      gezond slapen


       Bronnen

      • [1] Firgo et al. The functional properties of Tencel - A current update (2016)
      • [2] A Jabbar et al., 2019 Polylactic acid/Lyocell fibre as an eco-friendly alternative to Polyethylene terephthalate/Cotton fibre blended yarns and knitted fabrics. Journal of the Textile Institute.
      • [3] Haex B. Back and bed: ergonomics of sleeping. Boca Raton: CRC. Press, 2004.
      • [4] Mannekens P. Rust voor je Rug. Lannoo. 2014. 
      • [5] Shin M, Halaki M, Swan P, Ireland AH, Chow CM. The effects of fabric for sleepwear and bedding on sleep at ambient temperatures of 17°C and 22°C. Nat Sci Sleep. 2016 Apr 22;8:121-31.
      • [6] Haex B. A study on the optimal support of the human spine during bed rest. PhD Thesis; Leuven: Acco, 2002.
      • [7] Oliver J, Middleditch A. Functional anatomy of the spine, 1st ed., Oxford: Butterworth-Heinemann, 1991.
      • [8] Pheasant S. Posture. Ergonomics, work and health, 1st ed., London: Macmillan, 1991.
      • [9] Gracovetsky SA, Farfan H. The optimum spine. Spine 1986;11:543–73.
      • [10] Okamoto-Mizuno K, Mizuno K. Effects of thermal environment on sleep and circadian rhythm. J Physiol Anthropol. 2012;31:14.
      • [11] Covestro LLC. (2020). The Chemistry Behind Your Comfort Raw. https://solutions.covestro.com
      • [12] Jacobson B., Hugh A. Gemmell, Brad M. Hayes, Thomas S. Altena, Effectiveness of a selected bedding system on quality of sleep, low back pain, shoulder pain, and spine stiffness, Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics, Volume 25, Issue 2, 2002, p 88-92.
      • [13] Chris Defonseka. (2019). Flexible Polyurethane Foams: A Practical Guide. Walter de Gruyter, ISBN 3110639831
      • [14] Leilnahari K, et al. (2011). Spine alignment in men during lateral sleep position: experimental study and modeling. Biomed Eng Online. Nov 30;10:103. doi: 10.1186/1475-925X-10-103.